We blikken graag terug op een week vol live events bij Industrial Studios. 6 dagen, 5 bedrijven en een heleboel online toeschouwers. Van een vroege ontbijtsessie tot een virtuele handelsmissie met Japan; samen met Nightlife Productions is Industrial Studios aan de slag gegaan om deze online events in goede banen te leiden.

Economic Board
We trapten op de laatste vrijdag van januari af met het eerste event over het energienet van de toekomst in Arnhem-Nijmegen. Een mooie samenstelling van 60 deskundigen en (kandidaat) Kamerleden konden via een Zoom stream vanuit huis hun mening delen en in gesprek gaan met elkaar. Onder leiding van gespreksleider Raymond Reesink die LIVE in de studio aanwezig was ontstond er een boeiende discussie over Arnhem-Nijmegen als proeftuin in een decentraal energiesysteem.

Alliance Automotive Group
Op maandag 1 februari werd er in een talkshow voor de medewerkers van Alliance Automotive Group teruggeblikt op het bijzondere jaar 2020 en vooruit gekeken naar de plannen voor 2021. Een tiental managementleden kwamen aan tafel om te praten over hun ervaringen en verwachtingen over hun werkzaamheden. Een aantal collega’s konden niet naar de studio komen en werden ingebeld via Zoom om via deze weg alsnog hun plannen te vertellen aan de kijkers. Circa 200 werknemers keken via het eigen Industrial Studios platform (IDS-live) de stream mee en konden via het volledig gebrande platform rechtstreeks de side-kick vragen stellen aan de aanwezigen in de studio.

Kiemt Early Morning Talk
Op de vroege dinsdagochtend was het tijd voor een ontbijtsessie: de Kiemt Early Morning Talk. Tijdens het ontbijt ging de directeur van Kiemt het gesprek aan met verschillende ondernemers en organisaties over het uitvoeringsprogramma ‘van ketens naar kringlopen’. Ook hier konden de kijkers vragen stellen aan de gasten aan tafel. Dit was alweer de vijfde editie van Kiemt Early Morning Talk, de volgende staat gepland op 20 april.

Gelderse Circulaire Innovatie top 20
Woensdagmiddag was het tijd voor de awardshow van Circles, VNO-NVW Midden, Kiemt en Provincie Gelderland. Hierbij werd de beste Gelderse Circulaire Innovatie gekozen uit 20 genomineerden. Voorafgaand van de awardshow werden er 8 Meet en Match sessies gehost via Zoom waar netwerken en kennis uitwisselen centraal stond. De award show werd uitgezonden via het IDS-live platform welke wederom volledig gebrand was voor dit online event. Kijkers konden thuis stemmen op hun favoriet, de winnaar van de publieksprijs kreeg €1.000,- uitgereikt. Daarnaast waren zes genomineerden uitgenodigd in de studio om hun idee live te pitchen voor een jury. Hiervoor werd de hoofdprijs van €3.000,- uitgereikt. De geldprijzen zullen gebruikt worden om nog meer te investeren in de winnende innovaties.

GO4EXPORT
De tweedaagse Japanmissie vond plaats op donderdag en vrijdag en sloot daarmee de week vol online events af. Tijdens de virtuele handelsmissie ‘digitale economie’ van RVO, welke onder leiding stond van staatsecretaris Mona Keijzer, werden Nederlandse innovaties en kennis gedeeld met Japan en vice versa. Voor de hosting en locatie werd de hulp in geroepen van Industrial Studios op het thema Smart agriculture. Dit werd gedaan op drie verschillende vlakken: greenhouses, agriculture en digital dairy. Voor elk onderdeel was er een aparte sub-sessie waardoor er drie uitzendingen tegelijk bezig waren. Vertalers zorgden ervoor dat de uitzending zowel in het Engels als in het Japans gevolgd kon worden via het IDS-live platform. Deze was niet alleen volledig gebrand in de huisstijl van de handelsmissie maar ook nog eens volledige vertaald naar het Engels én Japans! Uiteindelijk kwamen de moderators van alle sub-sessies weer bijeen in de afsluiting om een samenvatting te geven.

We kijken met trots terug op deze week vol met online events. Houd onze social media in de gaten voor meer sfeerbeelden en een kijkje achter de schermen van deze mooi opdrachten!