Eindelijk, we mogen weer. We kunnen elkaar weer ontmoeten. Op evenementen en congressen. Of alles dan weer ‘normaal’ wordt? Dat niet precies. In Coronatijd ontstonden er namelijk tal van innovaties. Zo ook op Industriepark Kleefse Waard. Daar zet Industrial Studios nu in op een nieuw soort event: het hybride evenement. De Gelderlander ging in gesprek met onze Cas en Robert.

We kijken vast vooruit, naar de tijd na Corona. Nu de omslag plaatsvindt gaan we van volledig online naar elkaar weer fysiek ontmoeten. Veel studio’s zijn in de tijdelijkheid gecreëerd en stappen daarom nu weer naar hun oude rol terug. Wij pakken dat anders aan. In het afgelopen jaar innoveerden we volop en die lessen nemen wij mee de toekomst in. Cas: “Wij gaan niet voor tijdelijkheid, maar voor een nieuw toekomstbestendig concept. Voor online én fysiek, hybride dus.”

Robert ziet de toekomst van hybride events rooskleurig in. Vooral op internationaal vlak. Het bijwonen van een internationaal evenement betekent een grote kostenpost. “Professionals van over de hele wereld wonen een hybride evenement eenvoudig vanuit huis of kantoor bij. Dat betekent een kostenbesparing voor de bezoeker én een groter bereik voor de organisator. Het deel dat normaal vanwege kosten of reistijd afhaakt, is nu wel van de partij.”

Nu de wereld weer langzaam ‘opengaat’, is het volgens Cas tijd voor een nieuw stap. Bij Industrial Studios bieden we nu drie mogelijkheden aan: een studio als livestream locatie, een studio als fysieke evenementenlocatie en een studio als hybride plek waar mensen elkaar fysiek ontmoeten én online geïnspireerd raken.

Lees hier het volledige interview met Robert en Cas: https://bit.ly/industudio