Begin vorige maand vond het congrestival The Future of Us – The New World 2021 plaats, live vanuit Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard. Met 100 gasten in de studio én een boel online kijkers – via ons eigen platform IDS-Live – was dit hybride event een groot succes. De dag stond van begin tot eind in het teken van kennisdelen over innovaties, circulaire economie, waterstof, duurzaamheid, energietransities en nog veel meer!

Blue Stage
De show begon buiten met een energieke openingsdans door Studio26 waarnaar dagvoorzitter Raymond Reesink spetterend opende op het hoofdpodium met Christianne van der Wal (Gedeputeerde Staten Gelderland) en Jan van Dellen (wethouder gemeente Arnhem). Daarna gaf Marjolijn van Heemstra een poëtische voordracht over haar visie op The New World. Vervolgens reflecteerde Werner Schouten, Roos Janssen en Kelly Ruigrok (Leiders van de Toekomst) op de grootste uitdagingen van de toekomst.

Jan Terlouw Innovatieprijs in de Blue Stage
De Jan Terlouw Innovatieprijs werd gewonnen door CCS Energie-advies! Ze wonnen met de door hen ontwikkelde stikstofstripper. “Doorbraak in de stikstof problematiek”, aldus Jan Terlouw. De Ambitieprijs werd gewonnen door Soluxa.

Pink Stage
Tegelijkertijd werd er ook een middagprogramma uitgezonden op de Pink Stage. Dit podium werd in een naastgelegen hal speciaal voor The Future of Us opgebouwd, niet één, maar twee industriële studios dus tijdens dit event! De fysieke én online bezoekers konden kiezen of ze het programma van de Blue of Pink stage wilden volgen. Op de Pink Stage sprak Barbara Baarsma over de invloed van banken op de klimaatverbetering, schetste Tine Hens een duurzame toekomst met technologie en werd de Jan Terlouw Ambitieprijs uitgereikt.

Verdieppingssessies
In de ochtend vonden er al vier subsessie plaats waar onder andere gesproken werd over de resultaten van twee jaar onderzoek naar voedselverspilling door de Wageningen Universiteit, een state-of-the-art waterstofdemonstratie door de HAN en de gevolgen van toenemend gebruik van biobased materialen op de biodiversiteit. Deze verdiepingssessies werden elders op Industriepark Kleefse Waard door ons gecreëerd. Ideaal om de diepte in te gaan en kennis te delen!

Online netwerken
De online kijkers konden netwerken via het online netwerkplatform Spatial Chat welke door ons speciaal op maat ingericht was. Zo hadden partners als De Hogeschool Arnhem Nijmegen, Connectr en de Gemeente Arnhem, een eigen digitale stand! Bezoekers kunnen met elkaar videobellen door vlakbij elkaar te gaan staan. Inloggen, camera en microfoon aan, en netwerken maar! Bekijk hier hoe dat eruit zag.

Kijk terug
Gemist? Geen paniek! Alle uitzendingen zijn terug te zien via het YouTube kanaal van The Future of Us.

Sprekers, kijkers en organisatie bedankt voor deze onvergetelijke reis. Tot in de toekomst! 🔮

Foto door Michele Giebing